Henrik Summanen Rotating Header Image

Om mig

Jag jobbar nästan alltid med frågeställningar kring vad som händer när världen går från att vara massmedial och analog, till att vara distribuerad och digital. Denna omställning brottas i stort sett hela samhället med, var och en på sitt sätt, men frågorna är snarlika oavsett om det är en myndighet, ett företag eller en ideell organisation.

Jag är utbildad arkeolog och lingvist, och har på senare tid mest arbetat på museer. Bland annat Historiska museet (2001-2006) och Stockholms medeltidsmuseum (2007-2010). Jag befinner mig sedan 2010 på Riksantikvarieämbetet som verksamhetsutvecklare. Från 2013 har jag en plats i insynsrådet på Kungliga biblioteket. Sedan 1998 har jag också en firma som för en tynande tillvaro i rollspelsproduktionssfären, men då och då kommer igång med små eller stora projekt. Nu senast the Monitor Celestra.

Mina barn Kasper (född 2000), Stella (född 2006) och Ingrid (född 2007) är tillsammans med min kära Sofia (som syr historiska skor på den här adressen: historiskaskor.blogspot.com) min familj. Jag har pysslat mycket med musik, och spelar bland annat luta och piano. På senare tid har jag gjort en del musik inom genren dark ambient, och en del för klassisk orkester. Andra intresseområden är levande rollspel, byggnadsvård, litteratur, informationssamhället, kulturmiljövård och film.

Det som står i denna blogg speglar mina egna uppfattningar och inte min arbetsgivares, vilket gäller såväl mina tidigare som min nuvarande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>